Oplossingen opvragen?

Benieuwd naar de routes en de controles? Stuur een email naar: info@lecitronpresse.nl

De zaterdagavond van de winnaars

Na drie dagen bikkelen is het zaterdagavond tijd om de balans op te maken. Allereerst de gebruikelijke dankwoorden aan sponsors Garage Johan Oldenhage, ANWB, Citroën Nederland en Haakman Flowerbulbs, en alle officials (Sjaak, Arthur, Lex, Annemieke, Eric, Eric, Harro, René, Johan, Celine, Julia, Marcel, Jan, Bea, Ina, Erik Jan en Ingeborg) die zich her en der in het Franse land hebben opgesteld. Waarbij een speciaal woord van dank op zijn plaats was voor de onvermoeibare wegenwachters Thijs Schieving en Anne Toes. De Prix d’Endurance ging dit jaar naar Anne en Paul Tot (foto rechtsonder): hoewel Paul van mening is dat zijn DSpecial  geen accu nodig heeft, wilde hij Anne toch niet vragen om haar (de DSpecial) telkens aan te duwen. Dus besloot hij toch maar een werkend exemplaar te monteren. De prijs voor Wellevendheid – een Wellnessbon uit handen van Lotte van Mérode van Trivium, foto rechtsboven) was voor Roel Koster en Jojada Reiss voor dienstverlening aan een andere deelnemer die niet op eigen kracht de finish wist te bereiken. Beste debutanten Anke Lambrechtsen en Thomas van Gool deden weliswaar eerder mee maar toen nog in gezelschap van hun vaders. In 2024 beleefden ze dus een veelbelovend debuut als equipe. De film uit 2012 – toen Le Citron Pressé zich trouwens ook in de contreien van Lille voltrok – was hun beloning (foto linksonder). De onverhoopte Rode Lantaarn eindigde in de kofferbak van de SM van Michiel Rautenberg en Dirk-Peter van ’t Sant (foto midden boven). Dat was absoluut niet hun voornemen, en ze doen de volgende keer vast weer mee om ‘m in te leveren.

Beste team werd Les Bleus (abonnement op CitroExpert voor Hulsbus/Hulsbus/Visser/Pouwer/Kolkman/Heuff, foto midden) Een tweede plek – beloond met een special van CitroExpert over de DS – voor CitroPorn (foto rechts midden Korver/Kruijer/Förster/Klöckner/Van Lieshout/Van Schie) en een derde voor Les Joyaux Français épurés (niet op foto). De bronzen duim voor de derde plek (foto linksboven) viel in handen van Lode en Philip van der Velde. De zilveren duim voor de tweede stek was voor Karel en Hugo Sommer (foto links midden). Op de foto midden onder ten slotte ziet u de absoluut beste equipe Johan Visser en Jan-Jaap Pouwer die met hun trouwe AK350 beide vader-zoon equipes in een DS op ruime achterstand zette.

Jeroen is weer thuis

Jeroen de Bruijn, de onfortuinlijke bestuurder van equipe 21 is gisteren weer naar huis vervoerd. Robbert Jense is de afgelopen dagen in Lesquin gebleven. We stuurden hen het volgende bericht met een bos bloemen namens ons allemaal:

‘Welkom thuis! Veel sterkte met het herstel, alle deelnemers en officials leven intens met jullie mee.’

Zin in?

Dergelijke trajecten worden door zelfs wielrenners gemeden. Le Citron Pressé gaat dit jaar door doorwaad landschap, want het is zeiknat in Pas de Calais en omstreken. Groeizaam weer, want het koolzaad staat al veel te vroeg knalgeel te wezen. Bij onze eerste verkenning zijn we nul keer vast komen te zitten. Dat wil overigens niet zeggen dat we jullie die trajecten ook gaan voorschotelen…

Fletcher Wellnes Hotel Trivium

De Druiventros in Berkel Enschot – aanvankelijk onze start- en finishlocatie – is helaas niet beschikbaar; in dat hotel zal plaats worden ingeruimd voor de opvang van asielzoekers. We zijn op zoek gegaan naar een alternatief en hebben dat gevonden in een nog iets westelijker gelegen locatie, en dus wat dichter bij Lille, in het Fletcher Wellnes Hotel Trivium in Etten Leur, Trivium 72, 4873 LP Etten-Leur.
Wil je een kamer boeken voor zaterdagavond, meld dan dat je deelnemer bent van Le Citron Pressé en geef het equipenummer door; een overnachting voor twee personen inclusief ontbijt kost dan € 142,-.

Kaartfragmenten

Voor degenen die uit de kaartfragmenten van onze routeboeken rijden is het goed om te weten waar in Frankrijk of België ze het spoor zijn bijster geraakt.Wij gebruikten Michelin 511 Hauts-de-France en 533 België Noord en Midden.

Van Novotel Amnéville, we hebben ons goed gedragen!

Plongeons dans le rétroviseur, pour revivre une expérience secouante au Novotel Metz Amnéville ! ???
En mai dernier, le Citron Pressé a fait un arrêt remarqué chez nous.
Ce rallye automobile hors du commun a pris son envol depuis les tulipes des Pays-Bas pour atterrir en Lorraine, créant ainsi un défilé de fans inconditionnels de #Citroën.
Nous avons accueilli ces 140 passionnés avec un sourire aussi large que le “pare-choc” d’une Citroën. ? L’établissement a été transformé en point de rencontre pour les amateurs de la marque aux chevrons. Des modèles si variés qu’ils ont fait de notre parking un musée vivant de l’automobile française.
Et si le Novotel Metz Amnéville a été l’hôte de cet événement, ce n’est pas un hasard. Les événements comme le Citron Pressé sont notre carburant, notre essence!
Alors, si vous avez un événement aussi fou et décoiffant que le Citron Pressé en tête, sachez que nous sommes prêts à accueillir votre prochaine aventure, que vous soyez fan de voitures, d’art, de cuisine ou de tout ce qui fait vibrer votre cœur !
#Citronpressé #rallye #citroen
Sébastien BEZIER | Grape Hospitality

Nieuwe locatie gevonden

We hebben een nieuwe locatie gevonden voor start van de proloog en de finish op zaterdag: De Druiventros in Berkel-Enschot, vlak boven Tilburg – ideaal voor de reis naar Lille.

Er zijn kamers beschikbaar voor overnachting op zaterdag: € 120,- voor een tweepersoonskamer inclusief ontbijt:  info@druiventros.nl

Vermeld het startnummer, dan weten ze bij de Druiventros dat jullie deelnemers van Le Citron Pressé zijn!

De editie van 2024

De editie van 2024 vindt plaats van 8 tot en met 11 mei 2024. We werken nog aan de route, maar we weten al wel dat we volgend westwaarts keren: Pas-de-Calais, met Lille als uitvalsbasis. Waar we in Nederland beginnen en eindigen is nog niet bekend. Voorlopig blijft alles zoals het was: drie dagen van circa 370 kilometer, een proloog van om en nabij dezelfde lengte, ruimhartige lunches, riante diners en moordende concurrentie.

We gaan beginnen!

Toch weer moed verzameld om aan deze sisyfusklus te beginnen, want uiteindelijk blijft dat rotsblok boven op de berg liggen.

Vanaf 1 september schrijven we equipes in. Een prijsverhoging – het zat er al aan te komen – is helaas onvermijdellijk: € 1.495,- per equipe.