Het zit erop

Le Citron Pressé zit erop. Best jammer, eigenlijk, want het was volop genieten. Natuurlijk konden er dingen beter, maar het meeste ging goed – beter, top. En dus zijn er winnaars die alles nog net wat beter hebben gedaan dan de andere deelnemers. Zo hebben Dick Verboom en zijn immer glimlachende dochter Elyse (ze hebben speciaal voor de Pressé een smetteloze Spaanse Ami8 Familiar aangeschaft) nog net wat meer talent, en zij ontvingen dus de film die in 2012 is gemaakt. De Prix d’endurance ging naar Dirk Eshuis (normaliter deelnemer met de DS23 van broer Arthur, maar zelf liefhebber van een Austin Healey 3000, hij kocht daarom een 2CV) en Jens Liebscher die volhielden terwijl ze hun controlekaart kwijt waren. Er was een nieuwe prijs voor de beste nieuwkomer in een A-type, uitgereikt door Eendenspul. In de sportklasse ging die prijs naar Karin Baars en Annemiek van Beersum; zelf maakten ze daar bij voorbaat bezwaar tegen, maar ook nummer 2 en 3 barsten van de ervaring. In de toerklasse gingen Ronny Jacobs en Linda Belmans met de prijs aan de haal: ze wierpen zichzelf in het diepe en gingen niet kopje onder!  Steeds meer teams bedenken op het allerlaatste moment dat ze een team willen vormen, iemand suggereerde zelfs om een team van alle equipes te vormen. Afijn, Les Brochets, De snoeken, trokken aan het langste eind. Zes blikken olie van Yacco (dank, Garage Johan Oldenhage) en zes boeken van Michel Vaillant (dank, Citroën Nederland) werden hun deel. Uitslagen zullen we publiceren zodra onze rekenkamer weer op adem is – we hebben het uiterste van hen gevergd! Winnaars dus: Rogier van der Hee en Stefan Koster werden winnaar in de toerklasse, met een SM die op de valreep klaar was. En de wisselbeker van Le Citron Pressé ging naar Jan en dochter Coosje Kramer, in een 2CV die nog wat meer voor elkaar boxt dan gemiddeld. Een 2CV op 1 en op drie, een fraaier eerbetoon aan de Eend bestaat niet…

  1. Oplossingskaarten beschikbaar
  2. Routeboeken naar de drukkerij