Le Petit Pressé

De voorbereidingen voor Le Petit Pressé zijn in volle gang. Inmiddels weten we al het een en ander. We zijn  dit jaar met Le Petit Pressé te gast op de Utrechtse heuvelrug, op de grens tussen de provincies Utrecht en Gelderland.

Vanuit de uitspanning Boerderij de Weistaar in Maarsbergen trakteren we u volgens beproefd recept op een dag die in het licht staat van oefenen voor Le Citron Pressé, kameraadschap en plezier van de lokale wegen door een gevarieerd landschap. Want een eigen parkeerterrein, bos, polders, dijken en zelfs een heuvel die u even doet denken dat aan Frankrijk , maken het tot een rijk palet.

Na ontvangst met koffie en een uitleg door Sees Aalberts over de toegepaste navigatiesystemen, gaat u op pad voor de ochtendetappe van ruim 1,5 uur. In de driehoek tussen Maarsbergen, Veenendaal en Scherpenzeel kunt u aan de slag met onder andere pijlen kortste route, barricades, blinde lijn en ook de eerste regelmatigheidsetappe. Tijdens de ochtendetappes kunt u vragen stellen aan de officials.

Na de lunch start de iets langere middagetappe van ongeveer twee uur, maar dan staat u er alleen voor. Met een grote lus oostwaarts tikken we bijna de Hoge Veluwe aan, waarbij uw route wordt bepaald door onder andere grensbenadering, namen-nummers en bol-pijl. Samen met de ochtendetappe zullen alle systemen die in Le Citron Pressé worden gebruikt een keer zijn toegepast. Met dit jaar zelfs een voor sommigen nieuwe variant: een echte blinde lijn. De ingetekende lijn staat namelijk al op de kaart, maar wel een die –deels – is geblindeerd. Overigens zal dit ’s morgens ook worden toegelicht.

 

 

Zoals voorheen krijgt u na afloop uitleg over de route, het gaat er in Le Petit Pressé immers om dat u er van leert. We kijken er dus naar uit u te verwelkomen en te trakteren op een rijk gevulde dag.

  1. Voorbereidingen in volle gang
  2. Le Citron Pressé 2018