Wat een spektakel

Allemachtig, wat een spektakel heeft Le Citron Pressé in 2018 geboden. Om te beginnen met de eerbiedwaardige Josephine die het te heet onder de voeten werd toen ze zich in een visgraat verslikte – of in een zuiger, dat vertelt het verhaal niet. Job Kramer was zo vriendelijk om een Dyane op een ambulance te zetten en daarmee richting Frankrijk te vertrekken, ondertussen snelden Johan Lust en official René Roelofs in respectievelijk een Spacetourer en een C6 van de organisatie hem tegemoet. In de loop van de donderdag verzette de DS van vader en zoon Sommer zich tegen elk ander verzet. Een huur-Clio viel hun ten deel. Op vrijdagmiddag gaf ook de 2CV van Roel Bennink en Marco Grimeijer er de brui aan. En toen ten slotte ook de organisatie in gebreke bleef en een TC niet tijdig bemande, ontpopte Hugo Sommer zich tot een meesterlijke interimofficial. Afijn, iedereen kwam op enig moment aan in Landgraaf, en dus is er een klassement. Laten we beginnen met de laatste plaats: Roel Bennink en Marco Grimeijer mogen de Rode Lantaarn meetorsen, waarschijnlijk in die huur-Clio.

Grootste talent werd Stéphanie van der Werf, die door vader Sander een week voor de Pressé vriendelijk werd verzocht hem te navigeren. Veel vader/zoon en dochter combinaties. De beste werd die van Frank Geilleit en Yannick Gilleit – ze ontvingen daarvoor de thriller Als je me weer ziet. De prijs voor wellevendheid – Vive les vacances  – ging naar het drietal Lenie en Henri van de Brug (100 kilometer een 2CV op sleeptouw) en Johan Lust (nachtelijke 100 kilometer vice versa). Prix d’Endurance ging naar Karel en Hugo Sommer, voor hun volharding in een Clio. Beste Team werd dat van de GS en GSA’s, Les Grands Sportifs – de voltallige top drie van het Teamklassement ontving blikken olie van Yacco die door co-sponsor Garage Johan Oldenhage ter beschikking zijn gesteld. Beste Tweecilinder in de Toerklasse: Ronny Jacobs en Linda Belmans; beste in de Sportklasse: Michel de Leeuw en Jan-Jaap Pouwer.

De eindoverwinning in de Toerklasse werd uiteindelijk in de wacht gesleept door Rogier Verhoef en Mariëlle Verhoef-Melkert (GSA), gevolgd door Frank Geilleit en Yannick Gilleit (DS) en Ronny Jacobs en Linda Belmans (Dyane). De Sportklasse werd een nek-aan-nekrace tussen Joris Gernaey/Floris van der Wolf (AX) en Roel Förster/Rolf Klöckner (CX), uiteindelijk door eerstgenoemden gewonnen. Jan en Coosje Kramer completeerden het podium (2CV).

Uitslagen

  1. Modellenoverzicht en winnaars
  2. Wegenwachteend