De bordjes

De afgelopen dagen hebben we de route van 2019 gereden en bekeken waar we bordjes ter controle zullen gaan plaatsen. Dat is altijd een redelijk tijdrovend karweitje, want anders dan jullie wellicht denken, is het ons allereerste oogmerk dat niet alleen jullie die bordjes zien, ook onze uitzetters/nulrijders moeten de locatie vinden waar ze moeten komen te staan! Dat betekent dat we verkeersborden of palen rechts van de weg zoeken die je al van verre ziet.

Een terugkerend dilemma daarbij is dat we ze niet in de bebouwde kom willen hebben. Dat is domweg om geen hinder te veroorzaken en ook wel omdat ze dan wellicht worden weggehaald. Maar ja, soms staat er in de buurt van dat bordje een verdwaald en wellicht niet eens meer permanent bewoond huis! Het zij zo, denken wij dan, de controle moet toch echt hier staan. Kortom, middenin een dorpje moet je vooral op ander verkeer letten – maar blijf scherp wanneer er

  1. Wegenwacht en Eendenspul
  2. Terug uit Frankrijk