In Maastricht

Zaterdagavond 28 mei 2022 in Maastricht, iedereen opgetogen, uitgelaten en bovenal blij de finish te hebben gehaald. Geldt niet alleen voor deelnemers ook de officials hebben serieus meters gemaakt, dus werd het diner begonnen met een groot huldebetoon aan de twintig officials die jullie in het Franse veld hebben opgewacht, gestempeld of gestart en zien voorbijflitsen in een regelmatigheidsetappe.

         

V.l.n.r.: Michiel van der Velden, Lex de Frel, Annemieke Versteegh, Sjaak Cornelissen, Arthur Denzler, Harro van der Vlugt, Pieter Hennipman, Jan Vegt, René Roelofs, Lenie van de Brug, Henri van de Brug, Eric Smit, Eric Rienmeijer en René Verschoor. Marcel Schoneveld, Anne Toes en Egbert Meeter ontbreken op deze foto.Nulrijders en bordjesplaatsers Eric en Eric ontvingen ook nog een reuzefles Delagarde (ter beschikking gesteld door Valéry) voor hun onzichtbare werk dat gezien mag en moet worden.

Alle dank aan onze sponsors: CitroExpert, Rallywereld & Rallyspulletjes, Haakman Flowerbulbs, Eendenspul, Citroën Nederland (tijdens TC36 en het diner vertegenwoordigd door Corine Riem Vis en echtgenoot Larry Köster) en last but not least Garage Johan Oldenhage. En de ook dit jaar weer onmisbare ANWB. Thijs Schieving was op de valreep geveld, maar zag kans waardige vervanging te regelen in de personen van Anne Toes en Egbert Meeter. Laatsgenoemde vertrok aansluitend voor een welverdiende vakantie, dus nam Anne de Prix d’Endurance in ontvangst voor de volhardende pogingen om equipe Zee/Zee in hun rode Saxo aan de finish te krijgen. En voor Thijs die volhardde in zijn vervanging.

Voor een zonnige toekomst van Le Citron Pressé is nieuwe aanwas essentieel, dus is het fijn wanneer vaders hun zonen of dochters inspireren tot deelname. Max Klöckner en Casper Vossen waren – na aanvankelijk iets te sportief rijgedrag – uiteindelijk de beste beginners. De film uit 2012 op USB-stick is hun prijs.

Sinds de Hotel Management School onze sponsor is, wordt de prijs voor Wellevendheid door hen uitgereikt. Tessa Verstegen overhandigt de dinerbon aan broer en zus Wijnand en Maureen Lubbers die in alle bescheidenheid en voorkomendheid in hun Burton Ami meestrijden.

Sponsor Eendenspul geeft prijzen weg aan de beste equipes in een A-type met tweecilinders (lijkt een tautologie, maar Eendenspul maakt er zelf graag een gewoonte van om er een viercilinder in te bouwen). De topdrie kreeg een bronzen, zilveren en gouden cilinder met aanplant. Ook de organisatie ontving groene aanwas: een citroengeranium opdat de Pressé blijft bloeien.

V.l.n.r.: Irene Verkuijl, Mark Schulte, Johan Vissser, Jan-Jaap Pouwer, Niels Lettinga en Marco Verkuil.

V.l.n.r.: Nadja Cottenie, Annelies Schoonman, Joris Gernaey, Jojada Reis, Floris van der Wolf en Roel Koster.

Er is de laatste jaren sprake van een ware slag om de prijs voor teams. Met reden, want CitroExpert geeft fraaie prijzen prijs. De eerste prijs is zelfs een jaarabonnement op dit voor Citrofielen onmisbare lijfblad. Dit jaar gingen zes jaarabonnementen naar de alliantie van Nederlanders en Belgen: Alliance Nord Sud.

Daar is ie dan, de onvermijdelijke (en sinds Harry Martens en Johan Lust aan het knutselen sloegen tamelijk onverwoestbare) rode lantaarn. Peter en Sandra van der Lubbe startten donderdag met dubbel technisch malheur, dat weliswaar deskundig door de ANWB werd verholpen, maar vanaf dat moment liepen ze achter de feiten aan. Op de foto worden ze omringd door meelevende disgenoten Marjolein en      Chris van Dijk en Chris en Casper Gijsbers

Drie generaties Van Gool – oudofficials opa Ad, vader Bart en debuterende kleinzoon Thomas – loofden een prijs uit voor de beste BX, en dat werd de equipe Paul Cornips en Edwin van Aalten in hun brandweer BX.

Komen we bij de hoofdprijzen. Vader en zoon De Bruijn hebben hun fraaie Traction Avant technisch nu helemaal in orde en zij behaalden de bronzen Thumbs Up. Frans junior en senior (met beker).

Roeland Heuff en Karel Kolkman vertrokken zaterdagochtend vol goede moed maar bleken zaterdagmiddag te bescheiden en ze schatten hun kansen op een podiumklassering niet goed in. We bewaren de zilveren duimen en wachten het juiste moment af.

En dan de equipe die donderdag als eerste van start ging met startnummer één. De afgelopen jaren viel een overwinning nog vaak op het laatste moment in het water. In 2021 duurde de Pressé een minuut of tien te lang en moest er genoegen worden genomen met de tweede prijs. De vastberadenheid en strijdbaarheid en het fanatisme hebben gezegevierd: proficiat Nadja Cottenie en Annelies Schoonman!

  1. Rekenkamer
  2. Langs de meetlat