Familiefeest ten einde; alleen maar winnaars!

Zaterdagavond 20 mei kwam er een eind aan een wederom enerverende editie van Le Citron Pressé. Bij zowel de deelnemers als bij de officials komen elk jaar weer nieuwe familieleden in actie, en dat zorgt voor een verse aanwas van jeugd bij Le Citron Pressé. Goed voor toekomstperspectief voor onze Citroëns, zeker omdat er prijzen worden gewonnen.

De prijsuitreiking begint altijd met een warm dankwoord voor de sponsors die het allemaal mogelijk maken. Op de foto hiernaast wordt hoofdsponsor Johan Oldenhage, eigenaar van de gelijknamige garage ontvangen door official met volle handen Stella van ’t Hag. Keuring, schilden, deurnummers en officialboeken werden door Johan verzorgd en bekostigd. Dank ook aan ANWB (Technische assistentie), Citroën Nederland (twee officialauto’s) en Haakman Flowerbulbs (Aspergelunch donderdag).

Officials stellen zich aan de route op en stempelen & starten dat het een lieve lust is. Dank voor jullie inzet.

Jochem van Apeldoorn, Sjaak Cornelissen, Stella van ’t Hag, Lex de Frel, Arthur Denzler, Annemieke Versteegh, Marcel Schoneveld, René Roelofs, Joelle Verschoor, Jan Vegt, René Verschoor, Eric Rienmeijer, Harro van der Vlugt, Joris Gernaey, Eric Smit en Floris van der Wolf.

Ruut van Schie en Leon van Lieshout koesteren hun geliefde verleidster Joséphine weliswaar, maar vergen tijdens Le Citron Pressé telkens het uiterste van haar kunnen. Ditmaal moesten er ijzerdraad, een spanband en een blok hout aan te pas komen om de kieren te dichten.

Ook Thijs Schieving en Anne Toes van de onverbeterlijke ANWB moesten alles uit de kast halen en zichzelf laten bijstaan door een Franse lasser.

Maar ze geraakten dan toch maar mooi in Maastricht.

Eendenspul heeft de tweecilinders van Citroën al jaren in het hart gesloten, en kent daarom prijzen toe aan de beste drie van het klassement.

Van links naar rechts: Marc Zaan en Raymond van der Meij (2e), Jan Jaap Pouwer en Michel de Leeuw (1e) en Maureen en Wijnand Lubbers (3e) ontvingen respectievelijk zilver, goud en brons gespoten cilinders met citroengeraniums.

De teamprijs wint elk jaar in aanzien. Twee godinnen & ’n majesteit (1), inDyaantjes (2) en 12 Cylinders (3) gingen op het podium. Een jaarabonnement CitroExpert voor de nummers 1, en leesvoer van CitroExpert voor de nummers 2 en 3.

Nadja Cottenie (1),Roel Dijkstra (3), Karel Kolkman (3), Ian Hulsbus (3), Berthy Dijkstra (3), Roeland Heuff (3), Martine Peterse (1), Chris Hulsbus (3), Coosje Kramer (2), Saco de Vries (1), Annelies Schoonman (1), Bregje Bressers (2), Roel Koster (1), Irene Verkuijl (2), Jan Kramer (2), Mark Schulte (2), Jojada Reiss (1) en Job Kramer (2).

Jong bloed is uitermate welkom, zoon Wout van Ruut en neef Lars van Leon vonden elkaar en debuteerden met een 28e plek in het eindklassement. Natuurlijk kozen ze voor de USB-stick met de film uit 2012. ‘Wij hebben thuis geen dingen meer waar we zo’n schijf in kunnen schuiven.’

Maarten van Gelder en Jeroen Dijkman zijn al bijna een jaar in de weer om hun DS20, ‘Marie-Françoise’ strijdbaar en gevechtsklaar te krijgen. Maar omdat ze daar tot in de laatste uren van de Pressé mee bezig waren, regende het strafpunten. Maar ze reden en gingen tot het gaatje!

De strijd om de derde prijs was dit jaar heviger dan ooit en eindigde in een ex aequo. Karel Kolkman en Roeland Heuff delen deze positie met Hugo Sommer en Karel Sommer.

Jan en Coosje Kramer, runners up zouden de Engelsen zeggen, maar ze wonnen al eens eerder. Dit jaar moesten ze zoon en broer en schoonzuster en -dochter vóór zich dulden.

It’s all in the family: Job Kramer en Bregje Bressers winnen Le Citron Pressé 2023.

  1. We gaan beginnen!
  2. Sneller dan verwacht